Főoldal
APRS ® 1200/9600 bps adat kommunikáció  

APRS ® 1200/9600 bps adat kommunikáció (csak a B sávon) az AX25 világszabvány protokoll használatával.

APRS ( Automatic Packet / Position Reporting System ) navigáció, flottakövetéshez, csomagkapcsoltA beépített AX25 TNC adatmodem lehetővé teszi az APRS ® ( Automatic Packet / Position Reporting System ) rendszer használatát. A Yaesu VX-8 DE / Yaesu VX-8 GE készülékek támogatják az APRS 1200 / 9600 BPS adatkommunikációt. Ön elküldheti az ön helyzetének koordinátáit, sebességét, haladási irányát, ami egyébként a kijelzőn is megjelenik. Ezeket az adatokat elküldheti akár egy internetes kapuállomáson keresztül ( I - Gate ) és ezek elérhetők a világhálón az arra jogosultak számára. Ezzel lehetővé válik, hogy egy digitális térképen látható legyen az ön helyzete, mozgásának az adata és az arra jogosultak interneten keresztül is nyomon követhessék önt (flottakövetéshez kiváló). Az opcionális GPS ( FGPS-2 ) antenna (a Yaesu VX-8 GE típusnál ez gyárilag be van építve) szolgáltatja a valósidejű adatokat. Arra is van lehetőség, hogy manuálisan beírja ezeket az adatokat amennyiben nincs beépítve az FGPS-2 (Pl egy GPS navigációs eszközről leolvasva).

APRS ® (packet / csomagkapcsolt) állomás kijelző
Amikor ön veszi a jeleket egy másik APRS -sel ellátott rádiókészülékről, az ön rádiójának kijelzőjén megjelennek az előbb felsorolt információk (koordináta, sebesség, haladási irány, időjárás stb). Összesen 46 különféle információ megjelenítésére van lehetőség.

APRS ® (packet / csomagkapcsolt) állomás listázó
Ezzel ön 50 különböző APRS -sel ellátott rádiókészüléket tudd felvenni a listába.

APRS ® (packet / csomagkapcsolt) üzenet memória
Az ön rádiója 30 APRS (packet / csomagkapcsolt) adat típusú üzenetet tud eltárolni, amit később bármikor visszahívhat.

Smart Beaconing funkció
Ezzel az intelligens (más néven okos) beacon (automatikus adás beállított időközönként) funkcióval az ön által beállított időközönként a készülék automatikusan leadja az előbbiekben leírt információkat (pozíció, haladási irány, sebesség) lehetővé téve, hogy akár egy digitális térképen nyomon követhető legyen az ön mozgása.

DIGI-PATH útvonal megadás
Az APRS ® (packet / csomagkapcsolt) adat tartalmazhat 8 digipeater (digitális átjátszó) információt. Ezzel ön nagyobb távolságra is elküldheti az adatait.

További hasznos funkció, hogy minél jobban élvezze az ön APRS ® szolgáltatásait
Könnyű navigáció a kijelzőn RX/TX és az üzenetek között.
Ikonok a könnyű érthetőséghez.

A YAESU APRS ® (packet / csomagkapcsolt) technológiával felszerelt készülékei jelenleg: Yaesu VX-8 E / Yaesu VX-8 DE (CT-136 és FGPS-2 opciók felszerelésével), Yaesu VX-8 GE, Yaesu FTM-350 (mobil készülék).

APRS I-Gate system, navigáció, flottakövetéshez, csomagkapcsolt

További részletekhez lásd a kézikönyvet!

APRS ® egy védett márkajelzése az APRS szoftvernek és alkotójának, Bob Bruningának (WB4APR). SmartBeaconing védett márkajelzése HamHUD Nichetronix cégnek.

VISSZA

Contact us