A weboldalon cookie-kat használunk a felhasználói élmények javítása érdekében. Több infó: Adatvédelmi Nyilatkozat.

Yaesu FTDX-3000D HF+6m ALL MODE ADÓVEVŐ

Yaesu
577.262 HUF (454.537 HUF + ÁFA)
Menny.:db
Cikkszám: AH046H514
Elérhetőség: Előrendelhető
(6)
Termékvariációk:
Manuál nyelve (digitális formátum):
577.262 HUF (454.537 HUF + ÁFA)
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Yaesu FTDX-3000D az FTDX-5000 hagyományaira épült HF+50 MHz-es ALL MODE adó-vevő (RTTY és PSK is), 100 W, TCXO, 600 Hz és 3 kHz roofing szűrő (300 Hz-es opció), A/B VFO, nagyméretű LCD kijelző, beépített auto-tuner, DC 13,8V táplálás. Szállított tartozékok: MH-31B8 mikrofon, T9025225 DC tápkábel, FH-2 vezérlő, manual.

Az új FTDX 3000 adó-vevő a Yaesu kiváló amatőr rádiókészülék családjának legújabb tagja, amely a legújabb lefelé transzponálási, valamint keskeny sávszélességű kristály roofing szűrő technológiával készül. Ezek a funkciók kiváló vevőteljesítmény eredményeznek, ami a Yaesu FTDX-5000 hagyománya. Új, kompakt méretű adó-vevőnk számos egyéb új szolgáltatást is nyújt.

Yaesu FTDX-3000D adóvevő funkciók:
 

Stabil 100 Watt kimenőteljesítmény  
 
Az FT DX 5000-nél jól bevált fantasztikus kristály roofing szűrő
 
A lefelé transzponálással 9 MHz-es 1. KF frekvenciát alkalmazó vevő felépítés 300 Hz-es (opció), 600 Hz-es és 3 kHz-es sávszélességű roofing szűrőket tartalmaz.
 
A különlegesen nagy oldalmeredekségű kristály roofing szűrő kiváló dinamika tartományt biztosít, és a lehető legjobb vevőteljesítményt nyújtja.  
 
A kiváló vevőteljesítmény az FTDX-5000 hagyománya
 
A vevő legfontosabb elemei az RF előerősítő és az 1. keverő.
 
Az RF előerősítő optimalizált zajszám pontokkal rendelkezik, és a hatalmas méretű szélessávú RF transzformátor magja soha nem telítődik a nagy jelek feldolgozása során. Az optimalizált félvezető eszközöket a páratlan többjelű vevő viselkedés garanciája érdekében választottuk ki.
 
Az elvárt maximális teljesítményt sikerült elérnünk a Yaesu FTDX-3000D0 vevőáramkörének fejlesztése során. Ez az új rádió ugyanolyan nagy dinamika tartományú IP3 teljesítménnyel rendelkezik, mint amely már bizonyított az FTDX-5000-ben.  
 
A KF DSP hatékony és optimalizált QRM elnyomást biztosít
 
A 32-bites nagy sebességű lebegőpontos DSP (max. 2800 MIPS) a rövidhullámú sávokon gyakori random zaj hatékony kioltását, illetve csökkentését (DNR) garantálja. Automatikus lyukszűrő (DNF), amely automatikusan kiszűri a legerősebb zavaró füttyöt. CONTOUR és APF; igen hatékony zajcsökkentő eszközök a rövidhullámú forgalmazáshoz. A Yaesu eredeti DSP QRM és zajcsökkentő funkciói a Yaesu FTDX-3000D készülékben is működnek.
 
Nagy méretű, széles, színes LCD kijelző
 
A nagy felbontású (480 x 272 képpont) 4,3 hüvelykes széles, színes kijelző a készülék működési jellemzőit és az adó-vevő funkcióinak beállítását mutatja. Yaesu FTDX-3000D különböző funkcióinak állapota ezen a kijelzőn látható, hogy a kezelő könnyen áttekinthesse azokat.
 
Nagy sebességű beépített spektrumszkóp
 
Bár a Yaesu FTDX-3000D csak egy vevőáramkörrel rendelkezik, egy nagy sebességű spektrumszkópot is beépítettünk a rádióba. Automatikus üzemmódban a spektrumszkóp frissítése valós időben történik. A spektrumszkóp legnagyobb sávszélessége 1 MHz, legkisebb átfogása pedig 20 kHz. Mindig a legjobban megfelelő átfogást választhatja ki a nagy felbontású kijelzőhöz. A sávon zajló eseményeket valós időben követheti.   
 
AF SCOPE kijelző és RTTY/PSK kódoló/dekódoló (opció)
 
Az opcionális AF SCOPE és az opecionális RTTY kódoló/dekódoló funkciókat a Yaesu FTDX-3000D készülékhez fejlesztettük ki. Az AF SCOPE jelének hullámformája a TFT LCD kijezőn megjeleníthető. Az RTTY/PSK vétel szövege is a kijelzőn olvasható.
 
Külön frekvencia-kijelző
 
A fő forgalmi frekvencia a rádió legfontosabb adata, ezért a VFO-A frekvenciája közvetlenül a fő hangológomb fölött látható. Az új fejlesztésű LCD kijelző láthatósági szöge nagyobb, és a kényelmes leolvasáshoz magasabb a kontrasztja.
 
Egyéb funkciók:
 • Beépített speciális vevő-előerősítő az 50 MHz-es sávra
 • Három antennacsatlakozó, amelyek közül az „ANT-3” csatlakozó kijelölhető „RX-Only” (csak vevő) antennának
 • Kimenet külső vevő csatlakoztatásához
 • 9 MHz-es KF kimenet
 • Beépített nagy sebességű antennahangoló
 • Opcionális µ-Tune készlet kapható
 • USB csatlakozó*

* Az FT-991-ben és FTDX-3000-ben beépített SCU-17 van, ezért külső SCU-17 nem kell hozzá. Ahhoz, hogy az USB porton aktiváljuk a beépített interfészt (CAT és audio), telepíteni kell a számítógépre az SCU-17 USB virtual com port drivert, ami letölthető a Yaesu honlapjáról a driver manuállal együtt.

Yaesu FTDX-3000D adóvevő doboz tartalma:

 • DC tápkábel
 • FH-2 külső billentyűzet
 • MH-31B8 mikrofon
 • Tartalék biztosíték 25A
 • RCA dugó
 • Német nyelvű nyomtatott használati útmutató
 • Garanciakártya

Az amatőr adó-vevők gyári alapbeállítása nem terjed ki az amatőr sávokon kívüli adásra.

Vélemények

5.00
6 értékelés
(6)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
2019. 07. 25.
Bár még csak egy napja van meg ez az ékszer, de egy valami máris megragadott, csend költözött az adó szobámba.

Ajándék lónak ne nézd a fogát, mondja a közmondás. Én igeni nézem, és hallgatom is. :-)

Rengeteg új funkcióval rendelkezik amit még meg kell ismernem. Egy biztos, hogy csodálatos készülék. Úgy mint tudásilag is mint esztétikailag, rendkívül igényesen elkészített rádió. mindent látni rajta, és nem túl zsúfolt. Egyszóval is nagyon remek rádió.
Ha valakinek jó rádióra fáj a foga csak ajánlani tudom. Tudom mindig van jobb és job. :-)
|
Igazolt vásárlás
2018. 05. 29.
Majd három hete, hogy boldog tulajdonosa vagyok egy remek rádiónak, egy FTdx-3000D-nek. Igaz várnom kellett rá nem keveset mivel előrendeléses volt, nem volt készleten.
Nagyon vártam és kíváncsisággal töltött el, hogy valóban olyan jó mint ahogyan több helyen is lehetett olvasni róla. És igen, úgy tűnik hozza a "formáját" remek rádió.
Igaz még ismerkedem barátkozom vele, de a kezdeti benyomások igen kedvezőek. Nem volt olcsó darab de nem bántam meg. Hihetetlen jól ellehet "szórakozni" a különféle szűrők shiftek beállításával, és csak azt hallja az ember amit szeretne, illetve amit a jelenlegi terjedési viszonyok lehetővé tesznek. HI. Vételben szép, kellemes a hangja. A hozzá használt fejhallgatót szépen meghajtja, gyönyörűen szól. Határozottan tetszik, és az eddigi viszonylagosan kevés tapasztalatom ellenére maximálisan meg vagyok vele elégedve. Mivel korábban a készülékeimhez egy külső SCU-17 interface-t használtam, így nem kellett külön telepítenem a hozzávaló drivert, egyből megtalálta és már működött minden ( WINDOWS 7 ). Az időközben telepített Linux Mint 19-nél (előtte Ubuntu volt) egy kicsit "ismerkedni" kellett az összebarátkoztatással, de végül ez is simán ment. A Linux alá telepített program a CQRLog volt, mely végül is megadta magát és most már a CAT is szépen megy vele. FTdx-5000-nek kellett felvetetni mivel a 3000 nem szerepelt a listában (CQRLog), de kompatibilis vele. HI. A kicsit macerás összeismertetés nem a készülék, hanem a USER "fogyatékossága" volt. HI.
Csak ajánlani tudom mindenkinek, akik megengedhetik maguknak, hogy egy ilyen kiváló készülék büszke tulajdonosai szeretnének lenni. Szerintem is jó az ár/érték arány.
Köszönet az Anico Kft.-nek tőlük megszokott, kedves és udvarias kiszolgálásukért. A kissé elhúzódó "tranzakcióért" pedig kárpótolt egy remek FTdx-3000D készülék.

73! János
|
2017. 04. 07.
Egy hete van az asztalomon az FT DX 3000. Azóta csendesebb lett a szoba. Első és nagyon feltűnő a rádióban, hogy nagyon csendes. Csak tekeri az ember a VFO-t, szinte semmi zaj sem hallatszik a hangszóróból és egyszer csak ott van az állomás.
Kicsomagolás után egyből szétszedtem a rádiót. Az alsó takarólemez egy a megszokottnál kissé vastagabb egyszerű lemez amit 18 ( tizennyolc ) csavar rögzít a vázhoz. Ennek az alsó lemeznek az eltávolításával lehet beépíteni az opcionális 300Hz-es roofing filtert. A sok csavar eltávolítása illetve visszarakása a legnehezebb ebben a műveletben, a szűrőt csak a helyére kell illeszteni és belenyomni a lábakat a rugós foglalatokba.
Miután végeztem a sok sok csavarral és a helyére tettem a rádiót, jött a bekapcsolás és ismerkedés időszaka. Megdöbbentett, mennyire átgondolt a rádió kezelése, mennyire könnyű eligazodni mindenféle külső segítség nélkül ilyen óriási funkciógazdagság mellett.
A tetszetős kinézet mellett természetesen a vevő minősége mérvadó egy ilyen rádiónál. Egy hetes használat után eddig csak dicsérni tudom. ( volt egy rögtönzött teszt is: TS-830, TS-870, FT-847, FT-991, KX3 rádiókkal lett összehasonlítva ). A szűrési lehetőségek tárháza parádés, pedig már 3kHz roofing szűrővel is kiválóan viselkedik nagy jelek mellett. Ha szűkítem a bemenetet, nagyon erős állomás is eltűnik 500-600 Hz után, intermodulációt eddig nem tapasztaltam. A beépített hangszóró hangja kellemes.
A kijelző nagyon informatív, a kezelést is segíti. A menürendszer 196 pontját nehéz mindet megjegyezni, miután az ember mindent bekonfigurált, nem is nagyon van rá a továbbiakban szükség. Ezt a konfigurációs munkát egyébként nagyban segíti a PCC - 3000 nevű, a Yaesu honlapjáról szabadon letölthető programocska.
A számítógéppel való összekötés egy sima USB kábellel pillanatok alatt könnyedén megvalósítható, az ehhez szükséges meghajtószoftvert szintén a Yaesu honlapjáról le lehet tölteni, ahol pdf formátumban a kezelési utasítás és más hasznos dokumentáció is megtalálható.
Miután áll a kommunikáció a számítógéppel, a szoftverfrissítés is nagyon egyszerűen elvégezhető. Ez többlépcsős művelet, mert a gép, a display és a DSP alap szoftvere egyenként frissíthető.
Az általam használt HAMRADIODELUX program 5.24.xxxx verziója csak az FT DX 5000-est ismeri, de azzal is simán lehet kezelni az FT DX 3000-est. A digit üzemmódok is működnek így. Letöltöttem a 6.4-es verziót, azzal a DM 780-at nem sikerült elindítanom a rádióval. ( állandóan adásra ment a rádió, ha a program futott ).
A beépített antennahangoló a nem éppen friss antennámmal elég sokat ügyködik, nagyon zakatolnak a relék, amik az induktivitásokat kapcsolják hangolási folyamat alatt.
A lábpedál és a végfok vezérlése egyszerű RCA csatlakozókon keresztül történik. Könnyen, gyorsan elkészíthető.
Kiemelem CW szeretőknek, hgy az előlapon és hátlapon található 6,3-as jack aljzatok fogadják a morse billentyű. A két foglalat menüből egymástól függetlenül beállítható. A beépített elkey sok sok funkciót, beállítást lehetővé tesz.
Split üzemmódra egy aranyos kis funkció a SPLIT gomb, amelynek 1s-nál hosszabb megnyomása esetén az adási frekvencia a menüben megadott értékkel elugrik ( én 1kHz-et állítottam be ).
Az előlapon található kezelőszervek nagyon jó minőségűek, finom beállításokat tesznek lehetővé.
Eddigi használat alapján kijelenthető, hogy a rádió kiváló ár/érték aránnyal rendelkezik.
|
2016. 12. 22.
Már az első bekapcsoláskor meglepett csodálatos, telt, tiszta hangja.
Még szűrők nélkül is sokkal kevésbé zavaró és hallható a sávzaj az eddig halott rádiókhoz képest.
A DSP kiválóan működik. A nagyméretű kijelző nagyon szép, jól áttekinthető. Remek, hogy a kimenő teljesítmény ezen a készüléken már nem csak menüből állítható, és azt a rádió üzemmódonként tárolja.
A hátlapon rengeteg a csatlakozó, minden igény kielégítenek a lehetőségek.
Különösen örülök a CAT USB és a három antenna csatlakozónak. A CAT USB szükségtelenné teszi külső interface használatát PC-n futó digi üzemmódos szoftverekhez.
Remek darab, nagyon elégedett vagyok vele.
|
2014. 12. 02.
A kijelzőn igen jól működik a dekóder funkció, így akár a Morse jeleket is szinte hiba nélkül dekódolja és kiírja. Az 5k-nál megszokott funkciók mind megtalálhatók, igaz egy kicsit tömöríteni kellett a gombok számát a jelentősen kisebb méret miatt. Külső mérete nagyjából az FT-950-el azonos. Egyetlen kényelmetlenséget találtam, az pedig az üzemmód váltás. Egyetlen Mode gomb nyomogatásával lehet görgetni az üzemmódokat egyik irányba. Ez nekem annyira nem jön be. Igazán a hangolásokhoz az AM vagy FM-re álláskor zavart, mert amúgy nem váltogatunk gyakran üzemmódot. Ár érték arányban a készülék nagyon egyben van. Bátran ajánlom a versenyzőknek is, ha a másodvevőről lemondunk és megelégszünk egy másod VFO-val. A készülék hátlapi kivezetései jól összeállítottak, egyszerű csatlakozókat használnak, és minden ki lett vezetve, ami fontos. Jó rádiózást, Joe
|
2014. 12. 02.
Az ARRL DX CW fordulóján kipróbáltam 3000-est. A készülék vevő paramétereivel kifejezetten elégedett voltam úgy alsó, mint felső sávon. A DSP az 5k-nál megszokott módon kiválóan biztosította az elvárt szelektivitást. nagyon szimpi, hogy az adó teljesítményét üzemmódonként eltárolja a memória. A kijelző igen jól felépített, és ezáltal a menü is jól használható.

Termékvideók

Kapcsolódó termékek

MICROHAM USB CW KEYER

53.308 HUF
Előrendelhető

Ezek a termékek is érdekelhetnek