A weboldalon cookie-kat használunk a felhasználói élmények javítása érdekében. Több infó: Adatvédelmi Nyilatkozat.

Yaesu FT2DE B2 C4FM VHF/UFH DIGITÁLIS KÉTSÁVOS KÉZI ADÓVEVŐ + AJÁNDÉK SHC-24 MŰBŐRTOK

Yaesu
122.530 HUF (96.480 HUF + ÁFA)
Menny.:db
Cikkszám: XAH060M004-1E
Elérhetőség: Raktáron
Termékvariációk:
Manuál nyelve (digitális formátum):
122.530 HUF (96.480 HUF + ÁFA)
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Yaesu FT2DE C4FM 144/430 MHz-es két sávos, digitális kézi adó-vevő 1,7"-os érintőképernyővel. Ennek az izgalmas, piacvezető adóvevőnek a tervezésénél a könnyű használat volt a cél, ezért hatalmas, háttérvilágításos érintőképernyővel készült. Az 1,7 colos nagy felbontású érintőképernyő rengeteg információt nyújt a könnyen navigálható kezelő felületen, amivel nyugodtan és jól láthatóan kezelhető a Yaesu FT2DE készülék. A továbbfejlesztett  Yaesu FT2DE  számos új funkcióval rendelkezik, például: 700 mW tiszta, jó minőségű hang, beépített nagy érzékenységű 66 csatornás GPS antennával, 1200/9600 bps APRS® funkció, kettős figyelés (V/V, U/U/, V/U), kettős monitor (2x C4FM digitális), GPS naplózás/adatrögzítés, vízálló (IPX5 osztály), mikro SD kártyafoglalat, a 2200 mAh nagy kapacitású lítium-ion akkumulátor és akkumulátortöltő standard tartozék.

Yaesu FT2DE funkciók:

Analóg/C4FM kettős monitor (V+V/U+U/V+U): Két egymástól független analóg és digitális üzemmódú vevőjével egyszerre figyelhet ugyanazon vagy különböző sávon.

Élénk hangerő:  700 mW teljesítményű tiszta hangerejével a  Yaesu FT2DE a tökéletes választás a zajos és zsúfolt környezetekben.

Széles sávú vevő:  Folyamatos átfogást nyújt 500 kHz és 999,990 MHz között a rövidhullámú, FM/AM műsorszóró, analóg TV műsorszóró, légiforgalmi fónia, közszolgálati, stb. csatornákon (a mobiltelefon sáv letiltva).

1200/9600 bps APRS® adatátvitel:  A világszabvány szerinti AX.25 adatátviteli TNC modem lehetővé teszi az APRS® (automatikus csomagrádiós jelentés rendszer) egyszerű használatát. Megjelenítheti az adatokat, az állomáslistát; használhatja az üzenet- és a SmartBeaconing funkciót. Nyomon követheti APRS® mozgását az internetes oldalakon.

Digitális csoportfigyelő (GM) funkció:   A digitális GM funkció automatikusan ellenőrzi, hogy egy csoportban regisztrált tagok a kommunikáció hatótávolságán belül vannak-e, és minden hívójelhez megjeleníti róluk a képernyőn az olyan információkat, mint irány, távolság. Ezzel a kényelmes funkcióval nemcsak azt láthatja, hogy vannak-e barátai a kommunikációs hatókörben, hanem állandóan meghatározza a csoport tagjainak helyét és a közöttük folyó forgalmat is.  Ezzel a funkcióval üzeneteket és adatokat, például képeket továbbíthat egy csoport tagjai között, ami kényelmes és szórakoztató kommunikációt biztosít a barátok között autóúton vagy kiránduláson. Az elküldött és fogadott üzeneteket a LOG List képernyőn ellenőrizheti, ahol ikonok segítik elő azok megkülönböztetését.

Visszakövetés funkció az elindulási ponthoz való visszatéréshez:   Ezzel a funkcióval visszanavigálhat a kiindulási ponthoz, illetve a memóriában korábban rögzített bármely más ponthoz. Kirándulás vagy kempingezés során rögzítse kiindulási pontját vagy sátorának helyét, és folyamatosan láthatja annak távolságát és irányát az aktuális helyzetétől. Az iránytű képernyőn a nyíl folyamatosan mutatja az irányt a regisztrált pont felé, amellyel kényelmesen megtalálja az utat vissza a regisztrált helyhez – csak menjen mindig a nyíl irányába úgy, hogy az irányt mutató képernyőn felfelé mutasson.

Fényképek készítése:   Ha a kényelmes kézi hangszórós mikrofonba (opcionális MH-85A11U) épített kamerát használja, egy gomb megnyomásával elkészítheti a fényképet, a kép továbbító gombbal pedig azonnal elküldheti a képet másoknak.  A pillanatképeket és a fogadott adatokat a készülék egy nagy kapacitású mikro SD kártyán tárolja. Az SD kártyáról az adatokat bármikor behívhatja és elküldheti. A kép mérete 320 x 240 pixel vagy 160 x 120 pixel lehet. A képminőség háromféle lehet, és olyan formátumot állíthat be, amely legjobban megfelel a képnek és a célnak.  A képek adatai időbélyeget és a készítés GPS helyadatait is tartalmazzák. Egy személyi számítógép segítségével az elkészített képeket egyszerűen megtekintheti és szerkesztheti.  A képek megkönnyítik a navigációt és a lefényképezett helyre való visszatérést, de más felhasználásai is lehetnek.

Automatikus üzemmódválasztás (AMS):   Az automatikus üzemmódválasztás funkció észleli az adó-vevő által vett jel üzemmódját.  Az adóvevő a négy lehetséges üzemmód közül kiválasztja a vett jelnek megfelelőt. Ez nagyon kényelmes mások kommunikációjának hallgatásakor, mert nem kell ismernie a többiek kommunikációs módját. Az adó-vevő rögzített kommunikációs módban is üzemeltethető.

Négy (4) kommunikációs mód:   Yaesu FT2DE egy hagyományos analóg üzemmódban és három digitális üzemmódban működik! Élvezze a forgalmazást az igényeinek és céljainak legjobban megfelelő üzemmódban. 

1. V/D üzemmód (egyidejű hang és adatátviteli kommunikációs mód) 

A sávszélesség felét a készülék hibajavításos hangátvitelre használja. Az adó-vevő a professzionális kommunikációs eszközökhöz kifejlesztett hatékony hibajavítási technológiát használja. Az igen hatékony hibajavító program olyan előnyökkel jár, mint például a csaknem megszakítás nélküli kommunikáció. Az alapvető C4FM FDMA üzemmód jó egyensúlyt biztosít a hangminőség és a hibajavítás között. 

2. FR hang üzemmód (teljes hangátviteli arányú üzemmód) 

Ebben az üzemmódban a teljes 12,5 kHz sávszélességet digitális hangátvitelre használják. A nagyobb hangadat-mennyiség kiváló minőségű hangátvitelt tesz lehetővé. Ezzel az üzemmóddal amatőr rádiós barátait kényeztetheti a kiváló hangminőségű kommunikációval. 

3. FR adat üzemmód (nagy sebességű adatátviteli üzemmód)  

Ez a nagy sebességű adatkommunikációs üzemmód a teljes 12,5 kHz sávszélességet adatátvitelre használja. Az adó-vevő automatikusan átkapcsol erre az üzemmódra, amikor képeket továbbít vagy fogad, mert nagy mennyiségű adat gyors átvitelét teszi lehetővé. 

4. Analóg FM üzemmód  

Az analóg FM üzemmód olyan gyenge jelekkel való kommunikáció során hatékony, amikor a digitális átvitelnél a hang szakadozna. Analóg üzemmódban a kommunikáció még olyan távolságokra is lehetséges, ahol a zaj és a gyenge jelek egyébként csaknem lehetetlenné tennék a forgalmazást. A kipróbált és bevált kis teljesítményű áramkör kisebb teljesítményt vesz fel, mint a digitális üzemmódokban.

Stabil 5 Watt RF teljesítmény:   Yaesu FT2DE legnagyobb kimenő teljesítménye 5 watt, választhatóan 2 watt és ½ watt is beállítható a képernyő egyetlen megérintésével.

Nagy kapacitású lítium-ionos akkumulátor:   A nagy kapacitású 7,2 V 2200 mAh-s akkumulátorral (SBR-14LI) minden felhasználó élvezheti a rövid töltési időt, és a hosszabb használati periódusokat az egyes töltések között.

Beépített 66-csatornás, nagy érzékenységű GPS:   A beépített GPS vevő és antenna (a készülék tetején) helyzet, idő, irány és APRS® adatokat szolgáltat. A  Yaesu FT2DE nagyon hasznos GPS adatátviteli lehetőséggel is rendelkezik.

Intelligens navigációs funkció:   A valós idejű navigációs funkció rögzíti a csoportfigyelő (GM) állomásainak helyzetét és irányát. A digitális V/D üzemmód a hang átvitelével egyidejűleg helyzet adatokat cserél, amellyel valós időben tekintheti meg a másik fél távolságát és irányát a forgalmazás alatt. Ez lehetővé teszi a saját és a másik állomás helyzetének ellenőrzését például kirándulás, autóvezetés közben, amikor helyzetük állandóan változik, és így könnyen tudnak találkozni, vagy egyeztetni az útvonalukat.

Yaesu FT2DE  Műszaki adatok:

Frekvenciatartományok: 
A VFO: 
Vétel: 76 - 108 MHz (FM műsorszóró) 

108 - 137 MHz (légiforgalmi sáv) 
0,5 - 1,8 MHz (AM műsorszóró) 
1,8 - 30 MHz (RH sáv) 30 - 76 MHz (50 MHz amatőr) 
137 - 174 MHz (144 MHz amatőr) 174 - 222 MHz (VHF sáv) 
222 - 420 MHz (GEN1) 420 - 470 MHz (430 MHz amatőr) 
470 - 774 MHz (UHF sáv) 774 - 999,90 MHz (GEN2)

Adás: 144-146 MHz , 430-440 MHz  

B VFO:
Vétel: 108 - 137 MHz (légiforgalmi sáv) 
137 - 174 MHz (144 MHz amatőr) 
174 - 222 MHz (VHF sáv) 
222 - 420 MHz (GEN1) 
420 - 470 MHz (430 MHz amatőr) 
470 - 580 MHz (UHF sáv)

Adás: 144 - 148 MHz, 430 - 450 MHz

Szállított tartozékok:

  • Adó-vevő
  • Akkumulátortöltő
  • PA-48B/C/U* vagy SAD-14B* akkumulátortöltő, a „B” jelzésű 120 VAC feszültségre (A típusú dugóval), a „C” jelzésű 230-240 VAC feszültségre (C típusú dugóval), az „F” jelzésű 220 VAC feszültségre, az „U” jelzésű pedig 230 VAC feszültségre (BF típusú dugóval).
  • Antenna
  • Övklipsz
  • Akkumulátor védőkupak
  • Hosszú élettartamú lítium-ion akkumulátor (SBR-14LI: 7,2V, 2 200 mAh)
  • USB kábel
  • Német nyelvű nyomtatott használati útmutató
  • Garanciakártya

Az amatőr adó-vevők gyári alapbeállítása nem terjed ki az amatőr sávokon kívüli adásra.

Ha te is érdeklődsz a digitális rádiózás iránt, lépj be a  Yaesu C4FM System Fusion Facebook csoportunkba!

Áramköri felépítés NFM/ AM Kétszer transzponált szuperheterodin
Lépésköz 5, 6.25, 8.33, 9, 10, 12.5, 15, 20, 25, 50, 100 kHz
FM /AM rádió Közvetlen keverésű
Modulációs típusok F1D, F2D, F3E, F7W
RF kimenő teljesítmény 5 W (7,4 V-ról vagy külső tápról)
Csatornák 1245
Vízállósági osztály IPX5
Ház mérete (szé x ma x mé) 62 x 110 x 32.5 mm (SBR-14LI akkuval, gombok és antenna nélkül) 62 x 110 x 27 mm (SBR-14LI akku, gombok és antenna nélkül)
Tömeg 310 g, SBR-14LI akkuval és antennával

Videók

Ezek a termékek is érdekelhetnek