A weboldalon cookie-kat használunk a felhasználói élmények javítása érdekében. Több infó: Adatvédelmi Nyilatkozat.

Yaesu FTDX-101MP 50 MHz, 200 W adóvevő

Yaesu
1.807.955 HUF (1.423.587 HUF + ÁFA)
Menny.:db
Cikkszám: FTDX101MP
Elérhetőség: Előrendelhető
Nem értékelt
Termékvariációk:
Manuál nyelve (digitális formátum):
1.807.955 HUF (1.423.587 HUF + ÁFA)
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A Yaesu FTDX-101MP típus 50 MHz, 200 W-os adóvevő az FTDX-101 sorozaton belül. Lehet nektek is ismerős a „101”-es név, amely a legendás FT-101 sorozatból származik. A YAESU hisz a hagyományok folytatásában, ezért az új FTDX-101MP HF adóvevő az eredeti 101-es sorozatból ismert magas színvonallal rendelkezik. Az új Yaesu FTDX-101MP adóvevő a Yaesu első analóg hibrid SDR készüléke, amely elképesztő dinamika tulajdonságokkal rendelkezik, még a mai telített sávokban is. Az FTDX-101MP adóvevő a YAESU interferencia csökkentő rendszerével van ellátva, 9MHz-es Roofing szűrővel és kiváló meredekséggel, valamint teljesen független kettős vevőkkel. A nagy érintőképernyős színes képernyő 3DSS (háromdimenziós spektrumú stream) vízesés kijelzővel rendelkezik. Az aktív sávjelző a működési sáv LED-es megvilágításával teszi lehetővé a gyors sávváltást. Yaesu Cashback pénzvisszatérítés keretében 100 EUR visszaigényelhető 2021 december 31-ig! 

Igazi teljesítmény:

 • Hibrid SDR-ek (keskeny sávos SDR és közvetlen mintavételű SDR)
 • 2kHz RMDR +123dB
 • 2kHz BDR    +150dB
 • 2kHz 3-ad rendű IMDR 110dB
 • 400 MHz-es HRDDS (nagyfelbontású közvetlen digitális szintetizátor)
 • 2kHz fázis zaj -150dBc/Hz
 • VC-TUNE (Variable Capacitor Tune)
 • 3DSS (háromdimenziós spektrumfolyam) vizuális kijelző
 • Keskeny sávú SDR és közvetlen mintavételű SDR
 • Egyesíti a hagyományos rádió és a hibrid SDR előnyeit
 • Magában foglalja a digitális feldolgozással generált valós idejű spektrumszkópot


A Yaesu FTDX-101MP 50 MHz-es, 200 W-os adóvevő funkciói:

Hibrid SDR konfiguráció

A keskeny sávú SDR vevőkészülék mellett - amely túlnyomórészt alap tulajdonságot nyújt - a direkt mintavételű SDR-hez tartozó hibrid konfigurációs digitális feldolgozás lehetővé teszi a kiváló valós idejű spektrum alkalmazását. * a 300 Hz és 1,2 kHz roofing szűrők opcionálisan rendelhetőek.

Keskeny sávú SDR

A Roofing kristályszűrők fenomenális nagyjelű viselkedést hoznak létre. 

A Down Conversion típusú vevő hasonló a Yaesu FTDX-5000-hez. Az első KF ​​frekvencia 9 MHz. Az alacsony zajszintű dual gate MOS FET, a D-quad DBM (kettős kiegyensúlyozott keverő) kiváló intermodulációs jellemzőkkel rendelkezik a keverő modulban. A keskeny sávú SDR-konfiguráció lehetővé teszi a keskeny sávszélességű  Roofing kristályszűrők használatát, amelyek igen nagy oldalmeredekséggel bírnak. Ez biztosítja a bámulatos, több nagyjelű jelfeldolgozó képességet még verseny alatt is a zsúfolt sávokban.

A keverőn túl a Yaesu FTDX-101MP vevői tartalmazzák a YAESU legendás, erőteljes RF front-end-eket, kiemelkedően alacsony zajszintű helyi oszcillátorokat, nagy oldalmeredekségű Roofing szűrőket és a legújabb áramköri konfigurációkat. Következésképpen a 14 MHz-es sávban a BDR (Blocking Dynamic Range) 150 dB vagy annál nagyobb értéket ér el, az RMDR (Reciprocal Mixing Dynamic Range) eléri a 123 dB-t vagy annál nagyobb értéket, és a harmadrendű IMDR (harmadik rendű intermodulációs dinamikus tartomány) eléri a 110 dB-t, vagy még többet is.

Keskeny sávú SDR + közvetlen mintavételű SDR

Egyesíti a kiváló vevő specifikációt és a hibrid SDR funkciókat. Digitális feldolgozás által generált valós idejű spektrumszkóp.

A keskeny sávú SDR-vevő egy szuperheterodin módszerrel eltávolítja az erős sávon kívüli szignálokat a keskeny sávú roofing filterekkel, amelyek jelentősen csökkentik a nem kívánt jeleket, és a kívánt sávon belüli jeleket nagy felbontású 18 bites digitálissá jellé alakítják át az A/D konverterrel és továbbítják az FPGA-hoz (Field Programmable Gate Array) digitális jelfeldolgozás végett.

A Yaesu FTDX-101 sorozat egy hibrid SDR-konfigurációt használ, amely egy közvetlen mintavételi SDR-vevőt integrál annak érdekében, hogy valós időben megtekinthesd a teljes sáv állapotát. Ezzel a hibrid SDR-konstrukcióval a teljes FTDX-101MP vevőrendszer teljesítménye javul. A valós idejű, nagy dinamika tartományú valós idejű mintavételi SDR lehetővé teszi a leggyengébb jel megfigyelését a kijelzőn, amikor megjelenik, és a keskeny sávú SDR lehetővé teszi a jel kiválasztását, szűrését és dekódolását.

Ha van erős AM műsorszóró állomás a közelben, vagy a zsúfolt sávokban erős jel a versenyeken és DX expedíciók idején, ezeket az átviteli sávon kívül eső jeleket nagyon hatásosan nyomják el a Roofing szűrők az A/D konverter előtti fokozatokban. Ezáltal csökken az A/D átalakító jelterhelése, amely szűk keresztmetszet a teljes vevőkör szempontjából. Ezzel csökken az interferencia, ami lehetővé teszi, hogy még ilyen nehéz körülmények között is kiváló legyen a vétel minősége.

Igazán csendes és tiszta vétel

Ultra alacsony zajszintű helyi oszcillátor rendszer; 400 MHz-es HRDDS (nagyfelbontású közvetlen digitális szintetizátor).

Az első keverőbe injektált lokális jel S/N aránya (jel-zaj viszony) fontos tényező a nagyjelű jellemzők javításában. Az Yaesu FTDX-101 sorozat helyi áramköre az FTDX-5000-ben használt 400 MHz-es HRDDS (nagyfelbontású közvetlen digitális szintetizátor) módszert használja. Ez az áramkörkonfiguráció különbözik egy általános PLL-től, amely helyi jelet generál. A lokális jel a 400 MHz-es nagyfrekvencia közvetlen elosztásával áll elő, az elméleti PLL zárolási idő nullára csökken és a zárolási idő jel/zaj romlást nem okoz.

A jel/zaj karakterisztika jelentős javulása a frekvencia közvetlen elosztásával drámai módon hozzájárul a zaj csökkentéséhez a teljes vevőfokozatban, és javítja a BDR (blokkoló dinamikus tartomány) jellemzőit az erős jelek közelségében. Az FTDX-101MP sorozatban a 400 MHz-es HRDDS bevezetése mellett a legújabb zajcsökkentő áramkörkonfigurációkat és gondosan kiválasztott komponenseket használják. Ennek eredményeképpen a helyi jel/fázis zaj jellemzője kiváló értékű, -150 dBc/Hz vagy annál kisebb, 2 kHz-es elválasztásnál. Ez az alacsony zajszintű, kiváló minőségű helyi oszcillátor jel jelentősen hozzájárul a kiváló közeli nagyjeles viselkedéshez (például néhány száz hertz).

Páratlan -70 dB maximális csillapítású VC-hangoló

Az újonnan kifejlesztett változó kapacitású RF Preselector nagy pontosságú léptetőmotoros meghajtással kiemelkedő csillapítási jellemzőkkel rendelkezik.

Frekvencia automatikus beállítása RF Preselector VC-Tune-nal

Az FTDX-101MP sorozatban egy újgenerációs RF preszelektor VC-Tune tovább javítja az FTDX-9000-ben megismert nagy teljesítményű RF micro-tuning rendszert. Figyelemre méltó miniatürizálási konstrukcióval, páratlan jellemzőkkel és maximális csillapítással -70 dB elnyomás érhető el a nemkíván jelekre.

Az újonnan kifejlesztett VC-Tune egy forgókondenzátor (VC) nagy pontosságú léptetőmotorral, ami figyelemre méltó miniatürizálást ért el a μ-tuning-hoz képest. VC-Tune-ban nincsenek zavaró lépések vagy kapcsoló relék, és folyamatosan átfogja a sávot a  változtatható kondenzátor, amit egy nagy pontosságú léptető motor hajt a frekvencia függvényében. A relékkel ellátott tekercsek és kondenzátorok hagyományos kapcsolgatása már a múlté. Ha több erős jel van a sávban, nyomd meg a "VC TUNE" gombot, és forgasd el az MPVD (többcélú VFO külső hangoló gyűrűje) a VFO hangológombon, hogy aktiváld a nagy pontosságú léptetőmotort a forgókondenzátor beállításához. A VC-Tune minden egyes sávban tárolja az utolsó hangolási beállítást, így ha az erős műsorszóró jellegű jelek ugyanazon frekvencián vannak, ezen frekvenciák mindig csökkenthetők a VC-Tune egyszeri beállításával.

A legmagasabb átviteli jeltisztaság

Kiváló minőségű átvitel kiemelkedő fázis zaj jellemzőkkel.

A legmagasabb adáskori jeltisztaság

A helyi oszcillátor áramkörben használt 400 MHz-es HRDDS (nagy felbontású közvetlen digitális szintetizátor) által nyújtott kiváló jel/zaj jellemzők szintén jelentősen hozzájárulnak az adóáramkör minőségéhez. Egy általános áramkörben zaj, vagy torzulás fordulhat elő az áramkör konfigurációjától és az alkatrészektől függően, egészen az utolsó fokozatig még akkor is, ha a helyi oszcillátor jel kiváló minőségű. A Yaesu FTDX101MP-ben minden elemet alaposan megvizsgáltak a végső TX szakaszig. Az egység, amely osztja és szétosztja a helyi jelet a 400 MHz-es HRDDS áramkörről minden egyes blokkra, valamint az FPGA, D/A átalakító, végerősítő stb. gondosan lett kiválasztva a legújabb áramköri megoldásokkal a jel/zaj jellemzők javítása érdekében a teljes adóblokkban. Az FTDX-101MP adási jele közvetlenül egy 16 bites D/A átalakítóból jön létre anélkül, hogy egy keverőáramkörön keresztül haladna, ezért a torzítás és a zaj jelentősen lecsökkent. Ennek eredményeképpen a kiváló minőségű helyi jelek jellemzői a végső fázisig romlás nélkül fennmaradnak, és az átvitel fázis zaj jellemzői elérik a -150dBc/Hz-t 2 kHz-es szétválasztásnál. Az FTDX-101MP használója díjazni fogja a legkiválóbb tulajdonságokat nagy tisztaságú kisugárzott jellel.

Új generációs szkóp 3DSS

Jól láthatóvá teszi még a gyenge jeleket is a kijelzőn. Újonnan kifejlesztett 3DSS (3-dimenziós Spectrum Stream) rendszer a hagyományos vízesés kijelzővel.

7 hüvelykes TFT színes érintőképernyő

 • Méret: 7 hüvelyk széles
 • Felbontás: 800 x 480 képpont

ABI (Active Band indikátor) és MPVD (többfunkciós VFO külső tárcsázó)

Kiváló működés és láthatóság biztosítása, valamint számos funkció bevezetése.

Az előlap kialakítása biztosítja a jól kezelhetőséget és az üzemeltethetőséget

 • Az elsődlegesen fontos funkciók, mint például a fő VFO, a VC-TUNE, a WIDTH / SHIFT a panel közepének közelében helyezkednek el a könnyű hozzáférés érdekében.
 • A sávválasztó gombok ABI (aktív sávjelző) sorba rendezve kerülnek elhelyezésre a VFO tárcsa tetején, működési hatékonysága és kényelme mellett.
 • Nagyméretű, 7 hüvelykes érintőképernyős kijelzővel is ellátva a panel elrendezése biztosítja a gyors átláthatóságot és a könnyű kezelhetőséget.

ABI (Active Band indikátor)

Az ABI úgy van elrendezve, hogy a sávválasztó gomb vízszintesen egy sorban van a VFO tárcsa tetején. 

A MAIN Band-ként kiválasztott sávot fehér LED-del, a SUB sávot kék LED-del jelzi. Adáskor a LED pirosan világít, így azonnal látható, hogy melyik VFO-ról megy az adás.

Továbbá, amíg a narancssárga LED világít, ha megnyomod és lenyomva tartod a sávgombot, akkor használhatod annak a sávnak a megjelenítésére, amelyhez az antenna van csatlakoztatva, vagy egy DX-pedition módban működtetett sávra emlékeztetőként. A sávgomb alatt a MAIN és SUB sáv adás gombja található, és ez alatt van egy kapcsoló gomb a VFO használatához a MAIN vagy SUB hangolásnál, így még akkor is, ha split üzemmódot használod a MAIN és SUB sávokat, a sávvezérlés zökkenőmentesen végrehajtható, így a téves „rossz” sávra hangolás valószínűsége csökken.

MPVD (többfunkciós VFO külső tárcsázó)

Az MPVD egy nagy, kiváló minőségű alumínium multifunkciós gyűrű a VFO forgatógomb külső részén. A gyűrű lehetővé teszi a SUB VFO frekvenciahangoló, a VC-TUNE, a Clarifier és a C/S (egyéni kiválasztási funkció) vezérlését. Az MPVD egy kényelmes forgatógyűrű, amely lehetővé teszi a fontos funkciók beállítását az állandóan változó HF kommunikációban anélkül, hogy a kezedet a VFO-ról le kellene venned. A gyűrűnek - a megszokott Yaesu-san kellemes - sima és szilárd érintése van.

PC távvezérlő szoftver a működési tartomány kibővítéséhez

Még távolról is elérhető Dual Band-Scope kényelmes működést biztosít, amely a Hybrid SDR előnyeit használja.

Távoli üzemeltetés LAN-hoz vagy internethez

A PC vezérlőszoftver távvezérlést tesz lehetővé a távoli helyről a LAN-on vagy az interneten keresztül. (Opcionális külső LAN-egységet igényel). Távvezérléskor az adóvevő alapvető funkciói mellett elérhetőek a DUAL-BAND szkóp és a sokoldalú kijelző, amelyek lehetővé teszik a kényelmes működést. Az otthoni LAN-hoz való csatlakozással is élvezheted a különböző alkalmazásokat, mint például a sávok figyelése egy nagy kijelzőn egy olyan helyen, amely távol van az adósaroktól. A kommunikáció, a hang, az RF szkóp, az AF szkóp és a CAT parancs, a sáv-monitoron a kijelzés, a különböző szűrőbeállítások, az interferencia-csökkentő funkciók stb. könnyen beállíthatók a PC-ről, és lehetővé teszik a kényelmes távvezérlést.

Yaesu FTDX-101MP 50 MHz, 200W adóvevő doboz tartozékai:

 • FTDX-101MP EU 50MH, 200W amatőr sávos adóvevő (XF-128CN beépített szűrővel)
 • FPS-101 hangszórós külső tápegység AC tápkábellel és DC tápkábellel (T9207902)
 • Hangszóró tápkábel
 • SSM-75G kézi mikrofon
 • RCA dugó
 • 3,5 mm 3 érintkező dugó
 • 6,3mm 3 érintkező dugó
 • Német nyelvű nyomtatott használati útmutató

Az amatőr adó-vevők gyári alapbeállítása nem terjed ki az amatőr sávokon kívüli adásra.

Angol nyelvű használati útmutatóval elérhető!

Receiver test data: http://www.sherweng.com/table.html

Yaesu FTDX-101MP 50 MHz, 200W adóvevő specifikációi:

General
Tx Frequency Ranges 1.8 MHz - 54 MHz (Amateur bands only) 70 MHz - 70.5 MHz (UK Amateur bands only)
Rx Frequency Range 30 kHz - 75 MHz (operating) 1.8 MHz - 29.699999 MHz (Specified performance, Amateur bands only) 50 MHz - 53.999999 MHz (Specified performance, Amateur bands only) 70 MHz - 70.499999 MHz (Specified performance, UK Amateur bands only)
Emission Modes A1A (CW), A3E (AM), J3E (LSB, USB), F3E (FM), F1B (RTTY), G1B (PSK31)
Frequency Steps 1/5/10 Hz (SSB, CW), 10/100 Hz (AM, FM)
Antenna Impedance 50 ohms, unbalanced (Antenna Tuner OFF) 16.7 - 150 ohms, unbalanced (Tuner ON, 1.8 MHz - 29.7 MHz Amateur bands) 25 - 100 ohms, unbalanced (Tuner ON, 50 MHz Amateur band)
Operating Temperature Range +32 °F to +122 °F (0 °C to +50 °C)
Frequency Stability ±0.1 ppm (after 1 minute @+14 °F to +140 °F [–10 °C to +60 °C])
Supply Voltage AC100V/200V
Power Consumption (Approx.) Rx (no signal) 100VA, RX signal present 120VA, TX 720VA
Dimensions (WxHxD) 16.6” x 5.1” x 12.7” (420 x 130 x 322 mm)
Weight (Approx.) 13,5 kg.
Transmitter
Power Output 200 W (CB,LSB,USB,FM,RTTY,PKT) 50W (AM)
Modulation Types J3E (SSB):Balanced A3E (AM):Low-Level (Early Stage) F3E (FM):Variable Reactance
Maximum FM Deviation ±5.0kHz/±2.5kHz (Narrow)
Harmonic Radiation Better than –50 dB (1.8 MHz - 29.7 MHz Amateur bands:Harmonics) Better than –66 dB (50 MHz Amateur bands 200W) Better than –63 dB (50 MHz Amateur band 100W)
SSB Carrier Suppression At least 60 dB below peak output
Undesired Sideband Suppression At least 60 dB below peak output
Bandwidth 3 kHz (LSB/USB), 500 Hz (CW), 6 kHz (AM), 16 kHz (FM)
Audio Response (SSB) Not more than –6 dB from 300 to 2700 Hz
Microphone Impedance 600 ohms (200 to 10 k-ohms)
Receiver
Circuit Type Double Superheterodyne
Intermediate Frequencies 1 st:9.005 MHz (MAIN), 8.9000 MHz (SUB) 2 nd:24 kHz (MAIN/SUB)
Sensitivity (TYP) SSB/CW (BW:2.4 kHz/10 dB S+N/N) 1.8 MHz - 30 MHz 0.16 μV (AMP2 “ON”) 50 MHz - 54 MHz 0.125 μV (AMP2 “ON”) 70MHz - 70.5MHz 0.16μV (AMP2 “ON”) AM (BW:6 kHz/10dB S+N/N, 30% modulation @400 Hz) 0.5 MHz - 1.8 MHz 6.3 μV 1.8 MHz - 30 MHz 2 μV (AMP2 “ON”) 50 MHz - 54 MHz 1 μV (AMP2 “ON”) 70MHz - 70.5MHz 2μV (AMP2 “ON”) FM (BW:12 kHz, 12 dB SINAD) 28 MHz - 30 MHz 0.25 μV (AMP2 “ON”) 50 MHz - 54 MHz 0.2 μV (AMP2 “ON”) 70MHz - 70.5MHz 0.25 μV (AMP2 “ON”) Squelch Sensitivity (TYP):SSB/CW/AM 2μV (1.8MHz - 30MHz, 50MHz - 54MHz) (AMP2 “ON”) FM 0.25μV (28MHz - 30MHz) (AMP2 “ON”) 0.2μV (50MHz - 54MHz) (AMP2 “ON”)
Selectivity (WIDTH Center):Mode –6 dB –60 dB CW (BW:0.5 kHz) 0.5 kHz or better 750 Hz or less SSB (BW:2.4 kHz) 2.4 kHz or better 3.6 kHz or less AM (BW:6 kHz) 6 kHz or better 15 kHz or less FM (BW:12 kHz) 12 kHz or better 25 kHz or less
IF Rejection 60 dB or better (1.8 MHz - 28 MHz Amateur bands, VC-tune “ON”) 60 dB or better (50 MHz Amateur bands)
Image Rejection 70 dB or better (1.8 MHz - 28 MHz Amateur bands) 60dB or better (50 MHz - 54 MHz Amateur bands)
Maximum Audio Output 2.5 W into 4 ohms with 10 % THD
Audio Output Impedance 4 to 16 ohms (4 ohms:nominal)
Conducted Radiation Less than 4 nW
Specifications are subject to change, in the interest of technical improvement, without notice or obligation, and are guaranteed only within the amateur bands.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!